نخوردن صبحانه، عاملی مهم در افزایش وزن و چاقی

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان، نخوردن صبحانه را عامل افزایش وزن و چاقی در دانش آموزان دانست و گفت: صرف شام در ساعات ابتدایی شب و سر ساعت معین خوابیدن می‌ توانند موجب اشتهای کافی برای خوردن صبحانه شود.

به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان؛ دکتر" سعدالله رضا زاده" به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، افزود: نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری کودک و نوجوان دارد.

وی در رابطه با اهمیت خوردن صبحانه در دانش آموزان گفت: در شرایط ناشتایی کوتاه مدت معمولاً سطح قندخون به نحوی تنظیم می‌شود که به عملکرد مغز لطمه وارد نشود، اما در مدت زمان ناشتایی طولانی به دلیل افت قند خون، مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و یادگیری و تمرکز حواس مختل می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان؛ مهم تلقی شدن صبحانه از طرف والدین و صرف صبحانه هر روز در کنار خانواده را از جمله مشوق های کودک و نوجوان برای صرف صبحانه ذکر و بیان کرد: سحرخیزی، ورزش، نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه را والدین باید در محیط گرم خانواده به فرزند خود بیاموزند.

رضازاده، با بیان اینکه تنوع در صبحانه کودک و نوجوان را به خوردن صبحانه تشویق می‌ کند، تصریح کرد: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم، عدسی و انواع آش‌ های محلی ارزش غذایی بالایی دارند.

وی همچنین غذاهایی مثل نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و گوجه، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر را غذاهایی سالم و مغذی عنوان کرد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمان، در مورد اهمیت مصرف میان وعده، اظهار داشت: کودک و نوجوان برای نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی باید هر ۴ تا ۶ ساعت غذا بخورند، تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.

دکتر رضازاده خاطرنشان کرد: انواع خشکبار مثل انجیر خشک، توت خشک، فندق، نخودچی کشمش، بادام زمینی، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو، انواع میوه‌ ها، سبزی‌ هایی مثل هویج، کاهو، خیار، گل کلم و لقمه‌ های سالم مثل نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان پنیر و خرما، یک لیوان شیر با دو عدد خرما، میان وعده‌های مناسب در برنامه غذایی کودک و نوجوان هستند.

دکتر سعدالله رضازاده

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha